Zapping blogosferic, sau o nouă porţie de recomandari blogosferice – de această dată subiectele sînt cam amestecate, dar sper să găsescă fiecare cititor cel puţin o recomandare interesantă.
Călin Stan, fondatorul revistei on-line „Clubul Foto”, ne recomandă nouă versiune a aplicaţiei gratuite de editare a imaginilor, Adobe Photoshop Express, pentru Android.
Adobe a anunţat o nouă versiune a programului gratuit de editare a imaginilor pentru Android. Noul Adobe Photoshop Express permite corectarea automată a expunerii şi a culorilor şi include funcţii speciale pentru corectarea balansului de alb, a încadrări (crop), a expunerii şi a culorilor (inclusiv sliderul Vibrance cu care sunteţi probabil obişnuiţi din Adobe Lightroom). Noua aplicaţie include peste 20 de filtre ce pot fi aplicate imaginilor din smartphone, printr-o simplă atingere a ecranului, un motiv în plus de bucurie pentru fanii aplicaţiilor similare Instagram.
Dacă tot am început această repriză de Zapping blogosferic cu o aplicaţie pentru Android, vă mai semnalez una – Clean Master – dedicată ştergerii fisierelor inutile, care îngreunează funcţionarea sistemului de operare.
Clean Master este o aplicație completă pentru ștergerea fișierelor inutile, cum ar fi eliminarea fișierelor din cache-ul aplicațiilor, a fișierelor neutilizate sau reziduale, ștergerea istoricului căutărilor, dezinstalarea aplicațiilor și, de asemenea, conține și un modul APP2SD (mutare aplicații din memoria telefonului pe cardul SD). Cu aceasta aplicație, utilizatorul poate opri procesele care rulează pe telefon, eliberând mai mult RAM pentru a crește performanța acestuia și pentru a reduce consumul bateriei, fără a avea nevoie de permisiuni de Superutilizator.
Pe scientia.ro găsim doua articole interesante despre istoria internetului: „Scurtă istorie” şi „Transferul informaţiilor„. Articolele sînt traduceri, realizate de Ştefan Livia-Andreea, ale ghidului How the Internet works publicat de MakeUseOf.com, cu acordul editorului.
Influenţa Internetului asupra lumii moderne este copleşitoare. În anii ’90 Internetul a evoluat de la o tehnologie incitantă, cunoscută de puţini la ceva atât de răspândit, încât mulţi oameni de astăzi nu îşi pot concepe viaţa fără el.
În cea de-a doua parte vorbim despre modul în care se face transferul informaţiilor pe Internet, despre furnizorii de servicii (ISP), despre servere, sistemul de nume de domeniu (DNS) etc.
Schimbăm puţin registrul de recomandări şi trecem la aspecte din viaţa de zi cu zi în România. Din ciclul „tichia de mărgăritar”, hai să vedem pe ce a dat ANAF-ul 2 milioane de dolari.
Care va sa zică, nu şpăgile erau problema ANAF. Nici cozile. Nici evaziunea fiscală. Nici incompetenţa funcţionarilor, care îţi blochează contul degeaba, fără să ai nici o datorie la stat. Nu, nimic din toate astea. Problema ANAF era…sigla.
Pentru cei care scriu pe bloguri şi au un cont de Google Plus, poate că e interesantă această modalitate de verificare a autorrank-ului … măcar de curiozitate şi tot merită să faceţi o verificare.
Determină AuthorRank pe baza unui algoritm care ține cont de calitatea, cantitatea şi diversitatea mesajele dvs. de autor.
După o astfel de verificare am obţinut cam asa ceva: AuthorRank: 5.24, AuthorTrust: 5.52, AuthorExternalRank: 5, Avg Page Authority: 19, Avg Domain Authority: 26. O fi bine, o fi rău … poate mă lămuresc cei cu mai cu mai multă experienţă în online sau pot face, în comentarii, alte recomandări asemănătoare.
Până la o noua porţie de recomandări grupate sub titlul „Zapping Blogosferic„, vă doresc blogăreală plăcută! … şi nu uitaţi, ”Un share nu doare !”
Poate o sa placa cititorilor tai si articolele de pe blogul De ieri de azi
Am „mers” şi eu pe linkul AuthorRank, interesant, însă la întrebarea, dacă o fi de bine ori de rău, n-aş putea să te lămuresc 😉 Poate ne lămurim în urma unor alte comentarii. Mie mi-a dat:
AuthorRank: 3.24
AuthorTrust: 4.79
AuthorExternalRank: 2.82
Avg Page Authority: 3
Avg Domain Authority: 97
Interesant algoritmul cu AuthorRank, insa e departe de realitate! :)) Nu am incredere in nici un algoritm ce ia in calcul domain authority, pentru simplul fapt ca cei ce au bloguri pe wordpress.com sau blogspot.com precum si tumblr.com (sau orice alta retea de bloguri) vor fi mereu avantajati de autoritatea domeniului radacina, pentru ca in fond ei publica pe subdomenii ale acestuia.
Plus de asta, uitandu-ma la ceilalti parametrii iarasi mi se pare ca unealta e doar o jucarie, nimic serios din moment ce calculeaza valoarea continutului prin prisma linkurilor de recomandare, ignorand social sharing!
Nu e important cum ni se pare noua metoda de calcul, mai important e cum vede prietenul Google chestiunea cu AutorRank 🙂
Da, tocmai din cauza asta. In plus, pentru ca datele referitoare la calculul author rank sunt tinute confidentiale de catre google, tind sa cred ca unealta despre care vorbim nu are nimic de-a face cu adevaratul author rank. Google a specificat clar in dese randuri ca esentiale pentru calculul author rank vor fi datele din social data hub (oferite de google analytics) ori tocmai asta au uitat baietii, ce au facut unealta asta, sa ia in calcul. 🙂
Meseriasa faza cu Author Rank, desi rar intru pe G+
Photoshop Express pentru Android este un soi de frectie la piciorul de lemn atata vreme cat ai o gramada de aplicatii care fac acelasi lucru. Sa zicem ca salut intrarea lor pe aceasta piata, mai ales ca este free … dar … mi’se pare o risipa de resurse. 😀