UMIDIGI Z2 a fost telefonul pe care l-am folosit aproximativ o săptămână și cam atât. Pentru că am vrut să-mi schimb telefonul am început să caut o variantă de smartphon nu foarte scump, dar destul de modern și generos în specificații și nu din gama clasicele oferte la abonament.
Am achizitionat smartphonul UMIDIGI Z2 de pe gearbest.com și pentru că a fost disponibil într-unul din depozitele din Europa, pachetul mi-a venit în doar șapte zile, livrat direct la ușă de urgentcargus, fără plimbări pe la poștă/vamă sau alte costuri.
UMIDIGI Z2 – specificații tehnice
UMIDIGI Z2 4G Phablet 6.2 inch Android 8.1 MTK6763 Octa Core 2.0GHz 6GB RAM 64GB ROM Quad Cameras Fingerprint Recognition Type-C Face ID
Display: 6.2 inch 2246 x 1080 pixels
CPU: MTK6763 Octa Core 2.0GHz
System: Android 8.1
Storage: 6GB RAM + 64GB ROM
Cameras:16.0MP + 8.0MP dual back cameras and 16.0MP + 8.0MP dual front cameras
Sensors: Ambient Light Sensor, Proximity Sensor, Gyroscope, Accelerometer, Geomagnetic Sensor
Features:GPS,Glonass
Bluetooth:4.0
SIM Card: dual SIM dual standby, 1 x nano SIM + 1 x Nano SIM / TF card
Networks:
2G: GSM B2/B3/B5/B8 CDMA BC0/BC1
3G: WCDMA B1/B2/B4/B5/B8 TD-SCDMA B34/B39
4G: FDD-LTE B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B12/B13/B17/B18/B19/B20/B25/B26/B28
TDD-LTE B34/B38/B39/B40/B41
După cum puteți vedea la specificații tehnice stă, nu bine ci chiar foarte bine pentru prețul lui, are un design modern, display cu notch “breton” și o culoare “Gradient Twilight & Phantom Color” cum n-au multe alte telefoane de top.
Pentru mine, la alegerea acestui telefon, au contat destul de mult și cele 4 camere – doua pe spate și două frontale – precum și capacitatea bateriei de 3850mAh. Camerele foto în specificații arată foarte bine pentru că UMIDIGI Z2 are pe spate două camere de 16 și 8 MP și alte două tot de 16 si 8 MP frontale (cu mici diferențe de diafragmă și de dimensiune a pixelilor). Camerele de pe spate au o amplasare centrală chestie care mi-a plăcut.
La telefoanele la care camerele sunt amplasate pe colț riști să pui mult mai des degetele pe cameră sau să-ți apară degetul în fotografii 🙂 .
Smartphonul UMIDIGI Z2 a venit într-un ambalaj elegant care te duce cu gandul spre telefoane mai scumpe. Telefonul a avut o folie deja aplicată pe ecran, iar ca bonus am primit o carcasă.
UMIDIGI Z2 – experiența de utilizare
Nu am folosit UMIDIGI Z2 ca dual SIM așa că am introdus SIM-ul și un card de date. Am configurat contul de google, ca să am disponibilă agenda cu vechile numere de telefon, am setat conexiunea pe wi-fi și mi-am reinstalat aplicațiile folosite și pe alte telefoane.
Prima problemă a apărut pentru că UMIDIGI Z2 nu s-a conectat imediat la datele mobile și a trebuit configurat manual … și surprize, surprize … pe abonamentul de la RDS nu a vrut sa funcționeze decât pe 3G.
A doua problemă a fost funcționarea mult lăudatelor camere foto care în teorie trebuiau să “rupă norii”, dar în practică s-a dovedit că softul de pe partea foto era destul de slăbuț sau prost implementat. Una din dezamăgiri a fost galeria de imagini, dar peste asta puteam trece pentru că sunt o mulțime de alte aplicații de tip galerie, dar nu am putut trece peste problemele de stabilizare.
Deși UMIDIGI Z2 e un smartphon arătos și care, pe partea de telefonie și pe partea de navigare, funcționează foarte bine (exceptând chestia cu 4G pe RDS), m-am decis foarte rapid să-l schimb. Dezavantajul comenzilor din China este că am fost nevoit să-l vând pentru că la partea de retur e ceva mai complicat.
Pentru că l-am ținut foarte puțin și pentru că jucatul pe telefon nu face parte din preocupările mele cotidiene, nici măcar n-am apucat să instalez vreun joc ca să văd cum se descurcă cu grafica din jocurile moderne.
UMIDIGI Z2 – concluzii
pro:
- calitatea display-ului
- calitatea materialelor folosite
- sunet bun
- navigare prin meniuri fără lag
- aspect general plăcut
- bonusurile: folia de pe display și carcasa spate
contra:
- funcționarea senzorului de amprentă cam neconvingătoare (2-3 rateuri din 10 încercări)
- camerele foto (implementarea softului)
- galeria foto
- nu a funcționat 4G pe abonament RDS
- nu are fast charge (doar varianta UMIDIGI Z2 Pro are)
Nota finală e 6,5 din 10 așa că, dacă vreți să vă comandați telefoane din China e bine să le vedeți înainte la vreun prieten ca să nu aveți surprize neplăcute. Sau să comandați branduri mai cunoscute: Lenovo, Asus, OnePlus. Din pacate nu sunt disponibile chiar toate brandurile de telefoane, dar oricum veți avea de unde alege.
Prețul a fost de 217$ (redus de la 340$), plus aproape 7$ transportul. În funcție de diversele oferte pretul poate sa difere destul de mult.
UMIDIGI Z2 – galerie foto
Pentru că totuși nu vreau să-mi vând un rinichi pentru un telefon, acest UMIDIGI Z2 l-am înlocuit cu un Asus Zenfone 5, cumpărat tot de pe gearbest.com. Despe Zenfone 5 o sa scriu un review în curând.
Dacă doriți să cumpărați de pe GearBest, sau de pe alte site-uri, e bine să monitorizați prețurile pentru a prinde cea mai bună ofertă. Spre exemplu, la promoția / oferta din 11.11, la unele produse, telefoane și accesorii, au fost prețuri chiar mai bune decât de celebrul Black FriDay.
Plata se poate face prin paypal, iar dacă se dorește, se poate plăti și o asigurare de transport. În caz de deteriorare survenită în timpul transportului, se va trimite un alt pachet cu comanda dvs. Prețul transportului diferă în funcție de dimensiunea și greutatea coletului. Pentru un telefon transportul a fost aproape 7$.
Am început să monitorizez prețul unui alt smartphon, să văd cum evoluează în funcție de diversele promoții, dar cred că până când mă voi decide să schimb ce am acum o să apară o nouă versiune 🙂
Dinu Costel Linta a zis
Buna,
Noi am fost cumva colegi de liceu (ind.nr.1, la intim)??
Caci am avut un coleg numit Dalea. Eu sunt nascut in 1962. Colegii mei erau nascuti in 1961-1962.
In fine, pe facebook suntem prieteni de mult, dar eu fiind patriot inversunat, veneticii Talmud-ieni antiromani PSD-isti si-au angajat agentii Mossad ca “moderatori” la facebook-Romania, ca sa ne blocheze pe toti (pe romanii patrioti) nonstop, luna de luna, ca sa ne inchida gura ca noi le desconspiram nonstop crimele impotriva umanitatii, si ca blocat nu pot scrie acolo la nimeni, de-aia scriu acum aici la site-ul tau mentionat de tine acolo in profil.
Salutari,
Dinu Costel Linta
Petre a zis
Nu am fost colegi. Am facut Lic. ind. nr. 4 (unde e acum Universitatea)