La nivel teoretic, toată lumea știe că igiena este deosebit de importantă pentru sănătatea și bunăstarea fiecăruia dintre noi. În practică, doar o mică parte dintre oameni acționeaza în consecință, pentru a păstra o igienă personală corectă.
Bacteriile și virusurile se găsesc pretutindeni, reprezentând adevărate pericole. Ele se află chiar și acolo unde nu te astepți și, de aceea, este important să te informezi temeinic și să ții cont de câteva reguli de bază.
IGIENA și detaliile de care trebuie NEAPĂRAT să ții cont!
- Igiena și vizitele la medic
Atunci când mergi la un control, te expui într-un mediu propice diverselor bacterii. Deși spitalele și centrele medicale ar trebui să dea dovadă întotdeauna de o curățenie ireproșabilă, acest lucru nu se întâmplă, de fiecare dată. Tocmai din acest motiv trebuie să îți alegi cu mare atenție medicul și locația în care acesta profesează. Asigură-te ca ești consultat numai cu ustensile și echipamente de unică folosință, sigilate sau sterilizate anterior. Daca ești în căutarea unei clinici stomatologice profesioniste, intră pe https://www.clinicadrmelnic.ro/clinica-stomatologica-sector-4/ și apelează la serviciile Dr. Melnic. Un astfel de cabinet respectă toate normele de igienă!
- Igiena și mediul de lucru
Un aspect pe care este posibil să nu îl iei în considerare, când vine vorba despre igienă, este mediul de lucru. Obiectele pe care le folosești la job sunt predispuse reținerii microbilor. De exemplu, mouse-ul, tastatura, laptopul și pixurile sunt printre cele mai frecvente medii de dezvoltare a bacteriilor. De aceea, este indicat să îți cureți lucrurile frecvent, cu soluții speciale pentru electronice, dar și să folosești un spray sau un gel dezinfectant pentru mâini. De asemenea, înainte să pleci în pauza de masă, asigură-te că ți-ai spălat cu atenție mâinile!
- Igiena și obiectele personale
Telefonul mobil, tableta, cheile și portofelul. Toate aceste obiecte personale au în comun faptul că adună o mulțime de bacterii, în fiecare zi. Deși ele îți aparțin și te gândești că le păstrezi în condiții bune, este inevitabil ca acestea să nu contacteze diferiți microbi, din atmosferă sau de pe suprafețele pe care le ating. De asemenea, căștile au nevoie de o igienă deosebită, căci ele intră în contact direct cu urechile tale. Nu le împrumuta altor persoane, iar atunci când nu le folosești, păstrează-le într-un suport special. Produsele cosmetice, precum dischetele demachiante, pensulele și bureții pentru aplicarea fardurilor reprezintă și ele aspecte de care trebuie să ai grijă. Ferește-le de praf și alte bacterii, depozitându-le în recipiente separate.
Așadar, pentru a avea o igienă corespunzatoare și pentru a sta departe de microbi și bacterii, ține cont de aspectele prezentate mai sus!
Da-ti cu parerea Anulează răspunsul