În campania de la aceste electorale n-am scris nimic despre politichie, n-am lăudat și n-am înjurat niciun candidat și nici n-am îndemnat pe nimeni să voteze pentru că fiecare trebuie să gândească cu căpșorul propriu și personal.
Așa că alegerile electorale din acest decembrie m-au lăsat oarecum indiferent. Am mers la votare și am votat. N-am votat doar ca să am dreptul să înjur în următorii ani, iar daca aș fi fost întrebat pentru ce am votat, răspunsul ar fi fost: „Pentru că am dreptul să votez”, dar și cei care au stat acasă au avut dreptul să nu voteze pentru că așa funcționează democrația.
Dacă n-am ținut stindardul sus în campanie, nu o să fac pe marele analist politic nici acum, dar ca tot românul imparțial, îmi permit să-mi dau cu părerea și să vă împărtășesc o constatare – Nu există bancuri cu Alinuța, toate sunt întâmplări reale și adevărate 🙂 .
Bombaneli electorale
„Meritele” pentru rezultatele de la aceste alegeri electorale le revin în totalitate lui mutulica și Alinuței. Din păcate mutulică nu-și poate da demisia, dar Alinuța da. Cei care se minunează de scorul slab obținut de liberali se pare ca au uitat perioada când „crinișor” și „plagiator” se plimbau braț la braț, prin platourile televiziunilor și-și făceau declarații de iubire eternă.
După ce „a stat în pat cu dușmanul tradițional”, ca să crească mare, PNL-ul s-a unit cu PDL-ul și a continuat seria gafelor monumentale cum ar fi cea cu cei ‘nspe „catindați” pentru primăria capitalei). După semi-eșecul de la locale, trâmbițat de unii ca cel mai bun scor obținut de liberali, a urmat desemnarea tehnocratului ca „cel mai cel” prim ministru pentru că în tot marele PNL nu au găsit nici un politician mai bun … dar nici să-l aducă pe tehnocrat în partid n-au fost în stare.
Se pare că ei, liberalii, au cam uitat câte gafe a făcut Cioloș atunci la început, mai ales când alții i-au făcut guvernul și el era doar o marionetă „tehnocrată” care nu știa nimic despre cei care i-au fost plantați în guvern pe diverse posturi de ministri (sănătate- Baciu, justiție – Guseth, etc.) … dar se pare că votanții nu au uitat și i-au sancționat.
Poate dacă la aceste electorale prezența la vot ar fi fost de 60%, USR-ul ar fi trecut peste PNL în procentele câștigate. PSD tot pe la 40 spre 50 % s-ar fi învârtit, iar la celelalte partide rămâneau, în mare, neschimbare. Din păcate independenții nu prea au șanse reale de a intra în parlamentul României.
„Distracția” de după electorale va fi la desemnarea prim ministrului așa că e timpul să ne luăm punga de pop-corn și să vedem dacă „mutu rupe căputul” sau vom avea un condamnat definitiv în fruntea guvernului.
Foto via © Shutterstock.com
UPDATE – Alinuța a demisionat de la conducerea PNL.
Și-au luat și ăștia țara înapoi. Nu se … face nimic ok în țară. Ca de obicei.
Mda, sincer eu nu ma asteptam sa obtina PSD-ul un scor asa mare, tind sa cred ca a fost ca la alegerile prezidentiale cand ( dupa parerea mea ) lumea nu-l vroia neaparat pe Iohannis dar cu siguranta nu-l vroia pe Ponta. La fel ca si acum, lumea i-a dat o palma lui Iohannis si partidului ca nu au facut prea multe…
Si Ionanis inca mai crede ca cineva la votat pe el pentru nu stiu ce mari calitati …
Asa este, sa fim sinceri, la urmatoarele alegeri daca e baiat destept nici macar nu participa, mai bine se retrage la Sibiu, cum a facut Boc, tot prin politica dar linistit pe plan local. Daca acum poporul i-a dat o palma lui Iohannis, la alegeri o sa-i dea KO, sunt convins, simt asta…