WordPress versus Joomla versus Drupall este un infografic realizat de cei de la capsicummediaworks.com. În acest infografic sunt sintetizate principalele avantaje și dezavantaje ale acestor trei CMS-uri (content management system) sau mai pe românește: sistem de administrare a conținutului de pe un site web.
Au fost alese acestea trei, pentru că sunt cele mai folosite CMS-uri având împreună cam 32% din totalul site-urilor aflate online. InfograficulWordPress versus Joomla versus Drupal este parte a unui articol mai vast pe care îl puteți citi, în engleză, pe site-ul capsicummediaworks.com. Articolul WordPress versus Joomla versus Drupal are subtitlul „Care este cel mai bun CMS în 2017 ?” așa că cei care se mai ocupă cu crearea de site-uri vor găsi informații interesante.
Celelalte 68 de procente folosesc fie alte CMS-uri, fie sunt create făra a folosi un sistem de administrare a conținutului. Unul din avantajele majore ale acestor trei CMS este faptul că sunt gratuite, așa că un utilizator le poate descărca și pe structura lor își poate crea destul de rapid un site web, un blog sau un magazin online, fără să cunoască programare.
WordPress versus Joomla versus Drupal
– WordPress deține cam 27% din „cota de piață” și asta datorită simplității în utilizare. Acum majoritatea firmelor care ofera soluții de găzduire au în panoul de control posibilitatea de a instala wordpress printr-un singur click, așa că în câteva minute un utilizator se și poate apuca de distribuit conținut.
Cu ajutorul temelor (peste suta de mii de teme, unele free, altele contra cost) și al pluginurilor (peste 47.000) fiecare își va putea face site-ul să arate după cum dorește și să implementeze facilitățile pe care le dorește.
– Joomla deține aproape 3% din „cota de piață” și dacă WordPress a fost gândit inițial ca o platformă de blogging, Joomla este mai orientat spre rețele sociale și eCommerce și este mai personalizabil … cu condiția să ști câte ceva despre codare și PHP.
– Drupal deține un pic peste 2% din „cota de piață” și este cel mai puternic și avansat CMS, dar pentru al utiliza eficient trebuie să ai ceva mai multă competență tehnică ( PHP, HTML, și poate chiar Python) așa că nu este indicat pentru începători.
„Bătălia” WordPress versus Joomla versus Drupal nu se încheie cu o concluzie pentru că în afară de WordPress, pe celelalte două nu le cunosc (am auzit de ele dar n-am avut nevoia și curiozitatea să le studiez), nu-mi permit să fac recomandări.
Personal utilizez WordPress pentru că este cel mai usor de utilizat și suficient de versatil pentru un site de prezentare, blog, site de portofoliu sau chiar pentru un mic magazin online.
WordPress versus Joomla versus Drupal (Infographic) by the team at Capsicum Mediaworks, LLP
E și normal ca WordPress să bată grav celelalte CMS-uri datorită faptului că e o platformă multifuncțională. Poți face blog, magazin online, site de prezentare, site de recenzii, cam orice.