N-am mai scris de prin vară niciun articol din seria zapping blogosferic. N-am mai scris pentru că în vară am funcţionat la turaţie redusă iar după aceea am fost prins cu căutarea noii teme, optimizarea ei şi nu am mai avut timpul necesar pentru a hoinări prin blogosferă în căutarea unor articole interesante. Acum după mutarea pe noul domeniu m-am hotărât să reiau această serie de articole aşa că acesta a primit numărul 31 pentru a nu pierde continuitatea.
În acest episod de zapping blogosferic apar doar 4 articole dar pe viitor sper să reuşesc să recomand câte 5 articole iar rubrica aceasta să apară cel puţin odată pe lună.
– Un Infografic util deoarece conţine informaţii despre dimensiunile pe care trebuie să le aibă imaginile din conturile noastre de pe diverse rețele sociale.
Infograficul vă arată rapid dimensiunile recomandate pentru fotografiile de profil, copertă și pentru mesaje, atât pentru Facebook, cât și pentru Twitter, Google+, Pinterest, Instagram. Util atunci când trebuie să personalizezi un cont dintr-o rețea socială și vrei să mergi la sigur.
– Tendințe în Responsive Web Design – Un articol interesant pentru webdesigneri dar util si pentru utilizatoriul de rând pentru că oferă informaţii variate despre cum trebuie să arate un site/blog bine realizat.
Aceste tehnici sunt doar simple confirmări că web design-ul evoluează rapid, în pas cu inovațiile tehnologice. De acum, lucrurile au devenit mai clare: nu mai ajunge sa proiectezi o interfață și să torni pur și simplu conținut, este important să oferi o experiență completă, adaptabilă, care să evolueze odată cu utilizatorul.
– Photonic Gallery for Flickr, Picasa, SmugMug, 500px, Zenfolio and Instagram – Un plugin smecher care îţi permite să integrezi în blogul tău făcut pe platforma wordpress, galerii sau imagini păstrate pe Flicr, Picasa etc. (este inclus şi în Jetpack)
Să spunem deci că Photonic e uşor adaptabil pe serviciile acoperite. În plus e de admirat că oferă variante pentru “lightbox-ul” de afişat imagini. În fapt ai tot felul de posibilităţi de configurare, dar cele implicite îi vor satisface pe cei mai mulţi.
– Radu Dumitru – nwRadu – are un articol interesant despre problemele review-urile de produse.
Aparatele ajung la cei care le testează, însă pentru prea puțin timp pentru a intra în unele detalii avansate, detalii care pe termen lung ar putea face diferența între un utilizator satisfăcut și unul nemulțumit de respectivul produs.
Până la o noua porţie de recomandări vă doresc „blogăreală plăcută!” iar dacă vi-au fost utile recomandările din acest episod de zapping blogosferic nu uitaţi să mai spuneţi şi altora de ele … pentru asta sînt butoanele de mai jos :).
Zapping Blogosferic – noi recomandări din blogosferă.