Romania a inregistrat, in ultimii ani, cea mai mare rata a mortalitatii infantile, clasandu-se pe primul loc intre statele membre ale Uniunii Europene, la acest capitol. Desi Codul Rutier a fost modificat pentru a preveni decesele in randul copiilor, in peste 15% dintre cazurile de morti infantile, accidentele de masina au reprezentat cauza principala. Mai precis, in fiecare zi, copiii mor pe soselele din tara noastra, viteza fiind motivul fundamental al evenimentelor auto.
Tinand cont de aceste date, parintii ar trebui sa ia toate masurile de precautie, astfel incat sa evite implicarea copiilor in acest tip de eveimente. In cazul in care nu stii ce trebuie sa faci in acest sens, poti afla citind acest articol.
3 masuri de SIGURANTA pentru copii in timpul calatoriei cu masina:
1.Utilizarea scaunelor auto speciale
Statisticile arata ca in peste 50% dintre cazurile in care copiii au fost ucisi in accidente auto, acestia nu erau instalati intr-un scaun auto special. Atunci cand nu este pozitionat corespunzator, copilul poate fi un factor care distrage atentia soferului si, in acelasi timp, acest lucru poate creste posibilitatea ca cel mic sa sufere rani mult mai grave si chiar sa fie ucis, in urma unei avarieri. Din acest motiv, ar trebui ca prima masura de siguranta pe care o pui in practica, sa fie achizitionarea si folosirea unui scaun auto. In acest sens, magazinul online Ilbambino iti pune la dispozitie o gama variata de astfel de fotolii, care beneficiaza de o tehnologie moderna a sistemelor de prindere. Pentru a garanta protectia si confortul micutului tau, in timpul calatoriei cu masina, este esential sa intri cat mai rapid in posesia unui astfel de obiect.
2.Pozitionarea scaunului pe bancheta din spate
Este cat se poate de evident ca o masina dotata si bine echipata poate salva viata unui copil in cazul unui accident. Cu toate acestea, este foarte important modul in care folosesti echipamentul. Desi cei mai multi parinti muta scaunul in diferite locuri din masina si prefera amplasarea scoicii bebelusului in partea din dreapta spate, aceasta nu este solutia ideala. Mai exact, scaunul pentru copii trebuie pozitionat in centrul banchetei din spate, intrucat acest lucru poate reduce semnificativ riscul de ranire a copilului.
3.Purtarea centurii de siguranta
In Romania, purtarea centurii de siguranta pentru pasagerii din spate nu este un lucru intalnit frecvent. Multi parinti traiesc cu impresia ca centura trebuie purtata doar de catre cei care ocupa locurile din fata masinii, insa acest lucru este total gresit. Mai bine de jumatate din cazurile de deces infantil in accidente auto, sunt cauzate de lipsa centurii de siguranta. Mai mult decat atat, potrivit statisticilor, sansele de ranire scad cu peste 70% atunci cand pasagerul din spate poarta centura de siguranta. Asadar, asigura-te ca cel mic poarta centura, chiar si pe distante foarte mici.
Pe langa toate aceste masuri pe care ar trebui sa le pui in practica, este foarte important ca soferul masinii sa fie atent, odihnit si, cel mai important, sa nu fi consumat alcool. In fond, acesta este primul lucru de care trebuie sa tii cont, atunci cand decizi sa calatoresti cu copilul, intr-o masina.
Da-ti cu parerea Anulează răspunsul